Médiatanács: egyszerűbben és többször pályázhatnak a helyi rádiók és tévék

Közzétéve: 2012. március 14.

null
A helyi és körzeti rádiók, illetve televíziók életében immár egy évtizede biztos támogatási formát jelentenek a hírműsorok és magazinok készítését elősegítő pályázatok. A kiírások népszerűek, a hatóság 1998 és 2011 között több mint 6,5 milliárdot osztott szét így a helyi médiaszolgáltatók között. A Médiatanács határozott célja, hogy a sokszínű helyi tájékoztatás és a színvonalas műsorkínálat biztosítása érdekében továbbra is fenntartsa e támogatási formát.

A Médiatanács a pályázati keretösszeget már 2011-ben 690 millió forintra emelte, idén pedig egyszerűbbé és átláthatóbbá tette a pályázás folyamatát is. A kiírások megújításánál a hatóság nagyban támaszkodott a rádiós és televíziós szervezetek javaslataira.

Az új rendszerben ismét negyedévente lehet beadni a pályázatokat, a televíziók esetében pedig megnyílt a lehetőség a tematikus magazinműsorok támogatására is.

Lerövidült az elbírálási időszak, az adminisztrációt pedig nagyban csökkenti, hogy a pályázat másolati példányait elektronikus adathordozón is be lehet nyújtani.

A pályázókat és a bírálóbizottságokat részletesebben kidolgozott értékelési szempontok segítik. A televízióknál például előnyt jelent, ha műsoraikat minél szélesebb körben teszik elérhetővé a siketek és nagyothallók számára is.

A megújult pályázat kiírások további részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.