A Médiatanács 1964/2012. (XI. 14.) számú határozata

A magyarországi közösségi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatók médiaszolgáltatásának 2013. évi folyamatos fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségeinek támogatására (REZSI2013) meghirdetendő pályázati felhívásról

Hatósági döntés dátuma: 2012. november 14.

I/1. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Támogatásokat Vizsgáló Irodája állásfoglalásában foglaltaknak megfelelően – a 2012. évi módosított céltámogatási előirányzatából kötelezettségvállalással még nem terhelt összeg terhére – 400 millió forintos keretösszeggel elfogadja a magyarországi közösségi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatók médiaszolgáltatásának 2013. évi folyamatos fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségeinek támogatására (REZSI2013) meghirdetendő pályázati felhívást és pályázati kérelmet a határozat mellékletét képező formában.

I/2.  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a folyamatos, nyílt beadású pályázatokat értékelő bírálóbizottság tagjává az alábbi személyeket választja meg:

Kenderessy Miklós, dr. Kozma Ákos, dr. Lupkovics Gábor Albert, Sík Zoltán Nándor, Vas Imre.

A Médiatanács a tagok közül elnöknek 2013. január 1-jétől Kenderessy Miklóst választja meg. Az elnöki teendőket a bírálóbizottsági tagok havi váltásban, abc sorrendben egymást követve látják el.

A Médiatanács a bizottsági tagok megbízási díját havonta – havi teljesítés esetén – bruttó 350.000,- Ft-ban állapítja meg.

Az elnök és a bírálóbizottsági tagok megbízási díja a havi teljesítés igazolását követő 15 munkanapon belül kerül kifizetésre.

A bizottsági tagok és az elnök megbízatásának ideje 2013. január 1-jétől 2013. december 31-éig tart.

A Médiatanács felhívja az Alap támogatási vezérigazgató-helyettesét, hogy az Alap

  • a pályázati felhívást és a pályázati kérelmet 2 munkanapon belül tegye közzé,
  • a döntésről értesítse a megválasztott bírálóbizottsági tagokat és velük a megbízási szerződéseket az elfogadottak szerint kösse meg,
  • a pályázati felhívás honlapon történő megjelentetésével egyidejűleg tegye közzé a bírálóbizottság összetételét is.


a határozat mellékletei
:

  1. a pályázati felhívás
  2. a pályázati kérelem