A Médiatanács 2072/2012. (XI. 28.) számú határozata

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap támogatási tevékenységének egyes belső eljárási szabályairól

Hatósági döntés dátuma: 2012. november 28.

null

I. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Mttv. 136. § (8) bekezdés szerinti támogatási tevékenységére az ebben a határozatban foglaltakat kell alkalmazni figyelemmel az Mttv. 136. § (10) bekezdésében és 137. §-ában foglaltakra. A Médiatanács elfogadja a kapcsolódó előterjesztés szerinti általános támogatási elveket.

II. Az Mttv. 136. § (8) bekezdés alapján hozzá befolyó bevételeket az MTVA a támogatási alszámlára köteles átcsoportosítani, és azt az egyéb támogatási illetve gazdálkodási tevékenységével összefüggő pénzmozgásoktól elkülönítve kezelni.

III. A Médiatanács hozzájárul, hogy a támogatási összeg maradéktalan és a filmszakma számára leghatékonyabb felhasználása érdekében az MTVA és a JBE szolgáltatók az Mttv. 136. § (8) bekezdés szerinti, a Médiatanács 1615/2012. (IX.12.) számú döntésével jóváhagyott szerződést a kapcsolódó előterjesztésnek megfelelően módosítsák.

IV. Az MTVA az Mttv. 136. § (8) bekezdésével kapcsolatos támogatási tevékenységéről a kontrolling beszámolóval azonos ütemezésben, ¼ évente folyamatosan köteles információt szolgáltatni a Médiatanácsnak, köteles továbbá minden, e tevékenységével összefüggő lényeges körülményről, így különösen a médiaszolgáltató felé jelzett szerződésmódosítási igényéről tájékoztatni a Médiatanácsot.

V. A Médiatanács felkéri a Hivatalt, hogy a JBE médiaszolgáltatók Mttv. 136. § (8) bekezdés szerinti 2012. évi támogatási tevékenységét a támogatási időszak lejártát követően hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja meg.