Médiatanács: 85 milliós pályázati támogatás közösségi tévéknek és rádióknak

Közzétéve: 2012. március 19.

null
A Médiatanács 85 milliós pályázati támogatást ítélt meg közösségi rádiók és televíziók részére. A hatóság tájékoztató anyagokkal is segíti az eredményes pályázást.

Az idei „rezsipályázat” harmadik fordulójában kilenc közösségi rádiónak 32,3 millió forint támogatási összeg jutott; kilenc közösségi televíziónak pedig 52,7 milliót ítélt meg a testület. A médiaszolgáltatók az elnyert pályázati pénzekből fenntartási és üzemeltetési költségeiket finanszírozhatják. A rezsipályázatokon összesen 350 millió forint áll rendelkezésre, amelyből 200 milliót a közösségi televíziók, 150 milliót pedig a közösségi rádiók támogatására fordít a Médiatanács.

Mivel idén megváltozott a pályázati kiírás, a Médiatanács fontosnak tartja a pályázók tájékoztatását a változásokról, hogy minél többen, gond nélkül juthassanak hozzá a támogatásokhoz. A hatóság és a pályázatok kezelője ennek érdekében tájékoztató-információs anyagokkal segíti a pályázókat, melyek folyamatosan elérhetőek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján (http://tamogatas.mtva.hu).