A Médiatanács 207/2013. (II. 6.) számú döntése

P. G., a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtófőnökének kiegyensúlyozottsági kérelme az MTM-SBS Televízió Zrt. („TV2”) által 2013. január 2-án 21 óra 55 perces kezdettel sugárzott „Tények este”, valamint a január 3-án 6 óra 25 perces kezdettel közzétett „Tények reggel” című műsorszámokkal kapcsolatban

Hatósági döntés dátuma: 2013. február 6.

null
  1. A Médiatanács az előterjesztésben szereplő határozat elfogadásával P. G., a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtófőnöke kiegyensúlyozottsági kérelme alapján indult hatósági eljárásban megállapítja, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. médiaszolgáltató a TV2 állandó megnevezésű csatornáján 2013. január 3-án 6 óra 25 perces kezdettel sugárzott „Tények reggel” című műsorszámával megsértette az Smtv. 13. §-ában foglalt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét és az Mttv. 12. §-ában foglalt rendelkezést, és kötelezi a Médiaszolgáltatót a határozatban megjelölt időpontban és módon a határozatban rögzített közlemény, értékelő magyarázat nélküli közzétételére, vagy arra, hogy a határozatban megjelölt időpontban és módon adjon lehetőséget a Kérelmezőnek az általa kifogásolt, hiányzó álláspontja megjelenítésére.
  2. A Médiatanács a kérelem 2013. január 2-i 21 óra 55 perces „Tények este” című műsorszámot érintő részét elutasítja, arra tekintettel, hogy a Médiaszolgáltató a jelzett napon nem sugározta a kérelemben megjelölt műsorszámot.