Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Dr. Karas Monika

• Címke: Karas Monika Zsuzsanna • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa

_kmportre_0008.jpg

Kapcsolódó tartalmak

Dr. Karas Monikát 2013. szeptember 9-én a Magyar Országgyűlés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnökévé választotta.

Több évtizedes ügyvédi, szakjogászi és médiajogi tapasztalattal rendelkezik.

Bár műszaki értelmiségi családba született Budapesten, érdeklődése már középiskolás éveiben a jogtudományok irányába fordult. Jogi tanulmányait az Arany János Gimnázium angol tagozatának elvégzése után 1980-ban kezdte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi karán, ahol „summa cum laude” minősítéssel kapta meg diplomáját 1985-ben. Három évvel később a jogi szakvizsgát is letette.

Az 1990-es polgári demokratikus átalakulást követő években a Hírlapkiadó Vállalat jogtanácsosaként, majd vezérigazgató helyetteseként dolgozott. Ügyvédi irodája számos kiadó és médiaszolgáltató jogi képviseletét látta el a demokratikus Magyarország új sajtó-intézményrendszerének kialakulását követően. Jogászi pályafutása során számos szakmai és társadalmi szervezet munkájában vett részt. 1999 és 2002 között az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságának elnöke, 2000 és 2005 között tagja a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek. 2002-ben egy évre a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának tagjává választják. 2008 és 2012 között tagként vesz részt a Magyar Lapkiadók Egyesületének munkájában, valamint elnökségi tagként segíti a Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesületének tevékenységét.

Kétgyermekes családanya. Férje a Semmelweis Orvostudományi Egyetem mesteroktatója, egykori kajak-kenu világbajnok.

Ifjúkori zenei tanulmányai életre szóló élményvilágot nyitottak meg számára, de zenei ízlésére fiai is jelentős hatást gyakoroltak. Német nyelvtudása a német kultúra iránti vonzódásának eredménye.

Kapcsolódó videók

video
Ugrás a videó oldalára

Kapcsolódó képgyűjtemény

Ugrás a galéria oldalára