A Médiatanács 103 millió forinttal támogatja a helyi és körzeti televíziós műsorokat

Közzétéve: 2014. június 11.

null

A Médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Magyar Média Mecenatúra programon belül 23 helyi televíziós hír-, közéleti, illetve kulturális magazinműsor gyártásához járul hozzá 103 millió forinttal. A hatóság a pályázat eredményeit ma tette közzé honlapján.

A Médiatanács a közszolgálati hír- és magazinműsorok támogatására kiírt pályázatot 2011 óta hirdeti meg, idén összesen 420 millió forintra számíthatnak a helyi és körzeti televíziók. A pályázat további három fordulójában 317 millió forint áll még rendelkezésre.

Az első fordulóban a közéleti magazin kategóriában 8 műsorszám jutott 24,6 milliós támogatáshoz, szintén 8 kulturális magazinműsor kapott 16 millió forintot, helyi vagy körzeti híreket közlő műsorok készítésére pedig 62,4 millió forintot ítélt oda a Médiatanács 7 hírműsornak.

Az első fordulóban a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott szolgáltatók között található a Baranya Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Városi Televízió Füzesabony, a Hajdúnánási televízió, az Infó Plusz Televízió Balassagyarmat, a Városi Televízió Boly, a Városi TV Mohács, a budakalászi VKC Televízió, a Szombathelyi Televízió, a Kapos Televízió, a Veszprém TV, a Pécs TV, a Vásárhelyi Televízió, a Gyula Televízió és a DSTV Dunaújváros Televízió. Sikeresen pályázott a Pápai Városi Televízió, a Tolnatáj Televízió, a Debreceni Televízió, a HALAS TV, a Zemplén TV, a Bonum TV és a nyíregyházi Kölcsey TV is.

A támogatott televízióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 40 ezer forintos támogatáshoz jutnak, a műsorral heti 5 alkalommal kell jelentkezniük egy éven át. A heti egy alkalommal ugyanazon a napon rendszeresen jelentkező közéleti magazinokért 60 ezer, a kulturális magazinok esetén 40 ezer forintos támogatásban részesülnek a szolgáltatók, a műsorszámokat szintén egy éven át kell sugározniuk. Az időtartamba beleszámíthatóak a riportok, tudósítások, helyszíni bejelentkezések és stúdióbeszélgetések.

A Médiatanács a 2011 óta meghirdetett TVALLANDO elnevezésű pályázatain a helyi és körzeti televíziók eddig összesen 304 műsorát finanszírozta több mint 1,4 milliárd forint értékben. A pályázati eredmények a Kapcsolódó dokumentumok vagy a Kapcsolódó linkek alatt tekinthetők meg.