Három rádiós frekvenciára lehet pályázni 2014 októberétől

Közzétéve: 2014. október 10.

A Médiatanács e heti döntései alapján Budapesten, Barcson és Mosonmagyaróváron pályázhatnak a médiaszolgáltatók helyi rádiós frekvenciákra október 8-tól. A testület arról is döntött, hogy a jelentős befolyásoló erővel rendelkező rádiók listája változatlan marad, valamint döntés született egy a TV2 ellen induló hatósági eljárásról.

Három helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására ír ki pályázatot a Médiatanács

Az NMHH Médiatanácsa e heti ülésén döntött arról, hogy pályázati felhívást ír ki a Budapest 96,8 MHz, a Barcs 102,7 MHz és a Mosonmagyaróvár 100,7 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségekre.

A Budapest 96,8 MHz frekvencián közösségi jellegű rádió indítására van lehetőség, amelynek vételkörzete 212.000 fő. A Barcs 102,7 MHz frekvenciát jelenleg a Kevipress Kkt. használja, 60 napos szerződése 2014. október 19-én jár le. A frekvencián kereskedelmi jellegű rádió indítható, amelynek vételkörzete 12.000 fő. Mosonmagyaróváron a 32.000 fő vételkörzetű 100,7 MHz jogosultságot 2014. június 19-ig a Lajta Rádió Kft. használta, ezen a frekvencián is kereskedelmi jellegű rádió indítható.

A hirdetmény október 8-tól olvasható az NMHH honlapján, a pályázati ajánlatokat pedig 2014. november 10-én 10 és 11 óra között lehet benyújtani.

A pályázati felhívások és a szükséges formanyomtatványok letölthetők a Kapcsolódó dokumentumok címszó alatt (jobbra).

Nem változik a jelentős befolyásoló erővel bíró rádióadók listája

A testület keddi ülésén megállapította, hogy tavalyhoz képest nem változott a JBE – vagyis a jelentős befolyásoló erővel rendelkező – médiaszolgáltatók köre, így továbbra is az Advenio Zrt. (Class FM) és a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. (Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió, Dankó Rádió) minősül JBE rádiós médiaszolgáltatónak.

A Médiatanács eljárást indít a TV2-vel szemben

Az e heti ülésen hozott döntés alapján a Médiatanács hatósági eljárásban vizsgálja, hogy a TV2 megsértette-e a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat, amikor a Mokka 2014. június 17-i adásában részletesen bemutatott egy bükfürdői szállodát.