A Médiatanács 1132/2014. (XI. 25.) számú döntése

Az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. Class FM adóján 2014. szeptember 1-jén sugárzott Morning Show című műsorszámot kifogásoló bejelentések [az Smtv. 14. § (1) bekezdésének, valamint az Mttv. 9. § (5) bekezdésének és a 10. § (1) bekezdés c) pontjának vélelmezett megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2014. november 25.

null

1. A Médiatanács megállapítja, hogy a Médiaszolgáltató a Class FM adón 2014. szeptember 1-jén sugárzott Morning Show című műsorszám közzétételével megsértette az Smtv. 14. § (1) bekezdését, ezért

1.1. az Mttv. 187. § (3) bekezdés ba) pontja alapján a Médiaszolgáltatót 500 000 Ft bírsággal sújtja;

1.2. az Mttv. 187. § (3) bekezdés c) pontja alapján a Médiaszolgáltatót az alábbi közlemény közzétételére kötelezi:

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megállapította, hogy a Class FM médiaszolgáltatója a 2014. szeptember 1-jén sugárzott Morning Show című műsorszám közzétételével megsértette az emberi méltósághoz való jogot azzal, hogy a műsorszám műsorvezetői egy egyetemi gólyatáborban történt nemi erőszakról a mindenkit egyenlően megillető emberi méltóság értékét figyelmen kívül hagyva beszélgettek.”

A közleményt a Médiaszolgáltató az internetes honlapjának nyitóoldalán jelen határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül köteles úgy közzétenni, hogy a honlap megnyitásakor a teljes információ olvasható legyen a közzétételtől számított hét napig folyamatosan.

Szintén köteles a közleményt a Médiaszolgáltató a Morning Show című műsorszámában (vagy a műsorszám időközbeni megszűnése esetén annak időpontjában közzétett más műsorszámban) jelen határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül legalább két alkalommal közzétenni.

2. A Médiatanács döntéséről hivatalos levélben tájékoztatja a bejelentőket.