Az Országgyűlés elfogadta az NMHH Médiatanácsának tavalyi beszámolóját

Közzétéve: 2014. december 9.

null

Kedden az Országgyűlés 114 igen, 59 nem szavazattal elfogadta el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 2013. évi beszámolóját.

A testület a jelentésében beszámol a többi közt a szólás-, vélemény- és sajtószabadság, valamint a tájékoztatás kiegyensúlyozottságának helyzetéről, a médiaszolgáltatók tulajdoni helyzetéről, a médiapiac gazdasági helyzetéről. A dokumentum emellett szól a kiskorúak védelme érdekében kifejtett tevékenységéről, a médiatartalmak elemzéséről, a Magyar Média Mecenatúra program eredményeiről, a társszabályozókkal való együttműködéséről, a hatóság külkapcsolatairól, valamint tartalmazza a médiaszolgáltatási jogosultságok pályáztatásával kapcsolatos adatokat és testület peres ügyeit is.

Az NMHH elektronikus hírközléssel összefüggő 2013-es tevékenységéről szóló beszámolóját az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága várhatóan a jövő év első felében tárgyalja majd. Az NMHH-nak, illetve az NMHH Médiatanácsának törvényi kötelezettsége, hogy előző évi tevékenységéről minden év május 31-ig beszámolót terjesszen az Országgyűlés elé, amelyet idén is határidőn belül teljesített. A beterjesztett beszámolók honlapunkon a Közérdekű adatok között a Tevékenység, működés rovatban olvashatók.