Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Változik a Közszolgálati Kódex tartalma

• Publikálva: 2016.01.04. 16:13 • Címke: Közszolgálati Kódex • Forrás: Médiatanács Titkárság Főosztály

A Közszolgálati Kódexet első ízben – 2011. június 22. napján, 791/2011. (VI. 22.) számú határozatával – a Médiatanács fogadta el, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának egyetértése mellett (91/2011. számú határozat) és a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatóinak véleményét figyelembe véve.

A Kódex a Médiatanács általi elfogadást követően, a Kuratórium az egyetértését kifejező határozata elfogadását (2011. június 28.) követő napon lépett hatályba.

A Kódexet a Médiatanács a 1287/2015. (IX. 22.) számú határozatával módosította, a Kuratórium egyetértése mellett [59/2015. (IX. 23.) számú határozat], és a közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatójának véleményét figyelembe véve. Ezt követően a Kódexet a Közszolgálati Testület kezdeményezése alapján a Kuratórium a 76/2015. (XI. 25.) számú határozatával módosította.

A Közszolgálati Kódex egységes szerkezetbe foglalt szövege a Kapcsolódó dokumentumok címszó alatt érhető el.