Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek pályáztatása

• Publikálva: 2017.02.15. 15:40 • Címke: Mosoly Média Nonprofit Kft., Kun Média Kft., kisközösségi rádiók, kisközösségi médiaszolgáltatás, médiaszolgáltatási lehetőségek pályáztatása • Forrás: Médiaszolgáltatási Főosztály, Pályáztatási és Jogi Osztály

A pályáztatás aktuális helyzete

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) 50. § (1) bekezdése alapján elfogadta a kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására irányuló pályázati felhívás-tervezetét.

A pályázati felhívás tervezete a Médiatanács honlapján és hirdetményi úton 2016. február 18-án került közzétételre.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság az Mttv. 50. § (2) bekezdése szerint pályázati felhívás tervezete tárgyában 2016. március 10. napján 10.30 órai kezdettel a 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. szám alatt található székházában nyilvános meghallgatást tartott.

A Médiatanács az Mttv. 52. § (1) bekezdése alapján elfogadta és 2016. április 14-én hirdetményi úton és honlapján közzétette a pályázati felhívás végleges szövegét. A pályázati ajánlatokat 2016. június 13-án 10.00-14.00 óra között lehetett benyújtani a pályázati felhívásban részletesen meghatározott feltételek szerint.

A Médiatanács 2016. november 15-én a közzétett határozatban foglaltak szerint döntött a pályázati eljárás eredményességéről és annak nyerteseiről.