Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Online lapozható katalógus a Médiatanács 700 támogatott filmjéről

• Publikálva: 2016.03.24. 12:51 • Címke: Magyar Média Mecenatúra, kiadványok • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

A Médiatanács ismét nívós, magyar-angol kétnyelvű kötetbe rendezve ad áttekintést a Magyar Média Mecenatúra program által az elmúlt öt évben támogatott filmekről. A tavalyi kötet népszerűsége után megjelentetett, online is olvasható 364 oldalas idei kiadványban több mint hétszáz filmről található rövid ismertető a legfontosabb adatokkal, leírással.

A kötet köszöntőjében Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke felhívja a figyelmet a magyar tehetség világhírére, méltatva a filmművészet közelmúltbeli magyar világsikereit és tehetséges alkotóit. Kollarik Tamás Médiatanács-tag, a mecenatúraprogram koordinátora pedig összefoglalja a támogatási rendszer független helyi és körzeti médiaszolgáltatók, valamint független magyar audiovizuális alkotók támogatásában nyújtott érdemeit.

A Médiatanács filmes pályázati rendszere az alkotói szabadságot tiszteletben tartva, sokszínűen, 11 kategóriában ad teret a művészeknek, alkotóknak tehetségük bemutatására. A kiadvány adatai szerint a Médiatanács az elmúlt öt évben 6,77  milliárd forint támogatással 228 produkciós iroda 709 filmjének és egyéb alkotásának megvalósulását finanszírozta. A testület többek között 28 televíziós bemutatásra készült játékfilm, 57 forgatókönyv, 55 kisjátékfilm, 42 hangjáték, 191 dokumentumfilm, 147 ismeretterjesztő film, 85 animációs film és 13 animációs sorozat készítéséhez járult hozzá. Így olyan népszerű alkotások létrejöttét tette lehetővé, mint az idei év egyik legnagyobb filmes sikere, a Félvilág; a számos nemzetközi díjat elnyert játékfilm, A berni követ; az idei Magyar Filmhét legjobb ismeretterjesztő filmjének díját elnyerő Vad Kunság; a Berlinálén szereplő LOVE; a hiánypótló Budapest ostroma; az újszerű alapokon nyugvó fikciós kisfilm, a Noiré, vagy a gyermekek körében kedvelt Hoppi mesék.

Az NMHH Médiatanácsának Mecenatúra 2016 című kiadványa ezekről az alkotásokról ad közre rövid leírásokat, emellett pedig tartalmazza a főbb alkotók nevét, az alkotás hosszát, a produceri iroda nevét és elérhetőségét, a televíziós bemutatók időpontját, helyét, a fesztiválszerepléseket, az elnyert díjakat, a masteranyag típusát, a Magyar Média Mecenatúra programban elnyert pályázati összeget, a pályázat évét és típusát egyaránt. Minden alkotáshoz QR-kód is tartozik, így az érdeklődők a filmekről az okostelefonok használatával további információkat kaphatnak a Pályázati Tükör honlapjára jutva. A kiadvány végén címmutató könnyíti meg egy-egy konkrét film megtalálását.

Az NMHH Médiatanácsának szándéka szerint a mecenatúrás alkotásokat tételesen áttekintő könyv segíti a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott filmek hazai és nemzetközi fesztiváloztatását, értékesítését is. A testület a kiadványt eljuttatta valamennyi országos médiaszolgáltató vezetőjéhez abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar filmes alkotókra és alkotásokra.

Kapcsolódó linkek