A Médiatanács 380/2016. (III. 29.) számú döntése

Az IRÁNY Média 2012 Kft. médiaszolgáltató által üzemeltetett Irány Televízió Miskolc állandó megnevezésű közösségi médiaszolgáltatás 2015. október 2. és október 8. között sugárzott műsorának hatósági ellenőrzése során tett megállapítások [az Mttv. 31. § (2) bekezdésében és az Smtv. 20. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2016. március 29.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (a továbbiakban: Médiatanács) az IRÁNY Média 2012 Kft.-vel (3751 Ládbesenyő, András-tanya 33.; a továbbiakban: Médiaszolgáltató) szemben hivatalból lefolytatott eljárásában megállapította, hogy a Médiaszolgáltató Irány Televízió Miskolc állandó megnevezésű közösségi médiaszolgáltatása 2015. október 7-én az Iránytű és Irányjelző című műsorszámok közzétételével két alkalommal megsértette a burkolt kereskedelmi közlemény közzétételét tiltó törvényi rendelkezést, amely jogsértések következtében a Médiaszolgáltatót

felhívja,

hogy a határozat közlésétől számítva haladéktalanul tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének
és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől.

A Médiatanács figyelmezteti a Médiaszolgáltatót, hogy a médiaigazgatásra vonatkozó szabály következő alkalommal történő megsértése esetén a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 187. §-ában meghatározott jogkövetkezmények alkalmazására jogosult.

A Médiatanács megállapította, hogy a Médiaszolgáltató a Gázfröccs című műsorszám közzétételével nem sértette meg a termékmegjelenítésre vonatkozó törvényi rendelkezést.

E határozat ellen fellebbezésnek nincs helye. A határozat felülvizsgálata az annak közlésétől számított 30 napon belül a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz címzett, de a Médiatanácshoz (1088 Budapest, Reviczky utca 5.) három példányban benyújtott keresetlevéllel kérhető. A keresetlevél benyújtásának e határozat végrehajtására halasztó hatálya nincs, a keresettel támadott hatósági határozat végrehajtásának felfüggesztése és a tárgyalás tartása a bíróságtól kérhető. A keresetet a bíróság 30 napon belül bírálja el.


A határozat teljes szövegét a csatolt PDF-dokumentum tartalmazza.