Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács: forgatási támogatás a Nagy Imre-per semmisségéről szóló tárgyaláson

• Publikálva: 2016.10.06. 16:16 • Címke: Omega-Kreatív Bt., Mecenatúra-pályázatok: Escher Károly (ad-hoc), Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., KVÓTAfórum, Hajdúszoboszló 100,6 MHz • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

Azonnali, 440 ezer forintos támogatást ítélt meg eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az Omega-Kreatív Bt.-nek, amely a Kúria október 13-ai tárgyalását kívánja megörökíteni a Nagy Imre-per semmisségéről. Döntöttek arról, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosítják, és határoztak a médiaszolgáltatók és filmes alkotók találkozóhelyeként szolgáló idei Kvótafórum megrendezéséről is.

A Nagy Imre-per semmisségéről szóló igazolást állít ki a Kúria 2016. október 13-án nyilvános ülésen, amelynek helyszíni forgatásához 440 ezer forintos támogatást nyújtott a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulójában. A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként. A pályázónak a dokumentumfilm tervével később részt kell vennie a grémium Ember Judit-pályázatán is.

A Médiatanács médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-t, mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly – 6,5 százalékkal – meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket. A döntés értelmében a közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére.

Határoztak arról is, hogy december 8-án a Médiatanács ismét megrendezi a Kvótafórumot. Az országos és körzeti médiaszolgáltatók, valamint a Médiatanács mecenatúraprogramjának filmes ágaiban támogatást nyert alkotók találkozóhelyeként szolgáló médiaszakmai eseményen a résztvevők tájékozódhatnak és egyeztethetnek arról, hogyan teljesíthetik a televíziók és rádiók  kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

A Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban a Médiatanács nyilatkozattételre hívta fel a Kredit Holding Kft. pályázót.