Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

NMHH Médiatanács: újrapályázható a jövőre lejáró békéscsabai frekvencia

• Publikálva: 2016.10.21. 08:21 • Címke: Kontakt Rádió, Radio Smile, Békéscsaba 88,9 MHz • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

A tanács eheti ülésén – több napirendi pont tárgyalása mellett – helyi és kisközösségi rádiók frekvenciaügyeiről döntött. Indulhat a Békéscsaba 88,9 MHz pályázata, valamint ideiglenes szerződéseket köthet a kiskunfélegyházi Rádió Smile és a fővárosi Kontakt Rádió.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta és honlapján csütörtökön közzétette a jövőre lejáró Békéscsaba 88,9 MHz helyi rádiós frekvencia végleges pályázati felhívását. A frekvenciát jelenleg a Rádió Start 1 használja. A pályázati ajánlatokat a 63 ezer fős vételkörzet kereskedelmi jellegű hasznosítására november végén lehet majd beadni. A nyertes pályázó versenytársa lesz majd a Békéscsaba 98,4 MHz frekvencián működő Mega Rádiónak és a 104,0 MHz-en üzemelő Csaba Rádiónak. A testület idén ezzel együtt már 14 helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázatát hirdette meg Abádszalóktól Velence Meleg-hegyig.

A Kiskunfélegyháza 89,9 MHz frekvencián működő kisközösségi Rádió Smile és a Budapest-Terézváros 87,6 MHz-en üzemelő Kontakt Rádió kérelmére a Médiatanács két hónapra, december 21-ig szóló ideiglenes médiaszolgáltatási szerződéseket köt a szolgáltatókkal, tekintettel arra, hogy jogosultságaik lejárnak, a frekvenciák újbóli pályáztatása viszont még nem zárult le.