Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az NMHH Médiatanácsa gratulál az első Oscarra jelölt mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

• Publikálva: 2017.01.24. 18:59 • Címke: Mindenki (Sing), Oscar-díj, Mecenatúra-pályázatok: Huszárik Zoltán (kisjátékfilmek, kisérleti filmek), Magyar Média Mecenatúra • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

A Mindenki című film – amely a Médiatanács támogatásával készült – bekerült az idei Oscar-jelöltek közé rövidfilm kategóriában. A film a testület Magyar Média Mecenatúra programjának Huszárik Zoltán-pályázatán elnyert nyolc millió forint állami hozzájárulásnak köszönhetően jött létre. A jelöléshez személyesen gratulál az alkotóknak az NMHH Médiatanácsának elnöke, Karas Monika, és Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, egyben a mecenatúraprogram koordinátora.

Az amerikai filmakadémia kedden hozta nyilvánosságra az Oscar-díj végső jelöltjeit, és köztük rövidfilm kategóriában egy hazai, a Magyar Média Mecenatúra program által támogatott filmnek is örülhetünk. Karas Monika és Kollarik Tamás hangsúlyozzák, nagyon büszkék a fiatal, elsőfilmes rendezőre, akinek költői ihletettségű alkotása ilyen magas szintű elismerésben részesült. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elkötelezett a színvonalas kortárs filmes alkotások készítésének ösztönzésében, és minden támogatást megad ahhoz, hogy az eddigi szakmai sikerek, elismerések tovább folytatódjanak.  A testület célzott szakmai segítséget nyújt a Mindenki című filmnek is ahhoz, hogy útja ne érjen véget az Oscar-jelölésnél.

A Mindenki című film története szerint a ’90-es évek elején a tízéves Zsófi új iskolába kerül, ahol kezdetben egészen jól alakulnak a dolgai: beveszik az intézmény híres kórusába, és összebarátkozik a legnépszerűbb lánnyal az osztályban. A kórusvezető Erika néniről azonban hamar kiderül, hogy nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre tűnt, és nem egészen hétköznapi módszerekkel alakítja a kar életét.

A Médiatanács mecenatúraprogramja eddig 892 filmet támogatott, összesen mintegy 8,7 milliárd forint értékben, amelyből a kísérleti és kisjátékfilmek készítését ösztönző Huszárik Zoltán-pályázatnak köszönhetően összesen 78 alkotás született. A mecenatúrás filmek 815 különböző filmes fesztiválon, összesen 228 elismerést kaptak.

A 89. Oscar-díjátadó gálára február 26-án kerül sor a hollywoodi Dolby Színházban, ahol a Saul fia után újabb magyar alkotásért izgulhatunk.