Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács: 10 millió forint forgatókönyvírásra és filmtervfejlesztésre

• Publikálva: 2017.02.17. 14:16 • Címke: Mecenatúra-pályázatok: Egri Lajos (forgatókönyvírás), Savaria Filmszemle és Workshop, Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

Forgatókönyvíró- és filmterv-fejlesztő pályázatot hirdet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amellyel tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok előkészítését támogatja. A testület döntött arról is, hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

Március 16-ig lehet – elektronikus úton – pályázni a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró- és filmtervfejlesztő felhívására, a 10 millió forint keretösszegű Egri Lajos-pályázatra. A kiírás tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá, forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni. Gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, illetve történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogatnak; szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat. A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal. A pályázati felhívás elérhető a www.mecenatura.mtva.hu oldalon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű IV. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét. A testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó díj és a Filmgalopp fődíj győzteseit díjazza. Utóbbi rendezvény hiánypótló abból a szempontból, hogy Erdélyben a magyar filmek a moziforgalmazásban nem jutnak el a magyar közönséghez.