Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Médiatanács 181/2017. (II. 28.) számú döntése

Az AMC Networks Central Europe Kft. által üzemeltetett Film Mánia csatornán 2016. október 28-án 21 óra 1 perctől sugárzott „2009 – A végzetes merénylet” című műsorszám korhatár-besorolása

• Címke: bírság szankció, korhatár-besorolás (klasszifikáció), Film Mánia, AMC Networks Central Europe Kft., hatósági ellenőrzés

A Médiatanács megállapítja, hogy a Médiaszolgáltató a Film Mánia csatornán 2016. október 28-án 21 óra 1 perctől sugárzott „2009 – A végzetes merénylet” című műsorszám közzétételével megsértette az Mttv. 9. § (6) bekezdését és a 10. § (1) bekezdés d) pontját, ezért az Mttv. 187. § (3) bekezdésének b) pontja alapján 100 000 Ft bírsággal sújtja.