Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Médiatanács 183/2017. (II. 28.) számú döntése

A TV2 Média Csoport Zrt. által üzemeltetett TV2 csatornán 2016. szeptember 21-én sugárzott Mokka című műsorszám hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) és c) pontjának vélelmezett megsértése]

• Címke: adatszolgáltatás, termékmegjelenítés, Mokka (TV2), TV2 Média Csoport Zrt., hatósági ellenőrzés

A Médiatanács az előterjesztéshez mellékelt végzés elfogadásával hatósági eljárást indít a Médiaszolgáltatóval szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) és c) pontjainak a TV2 csatornán 2016. szeptember 21-én a Mokka című műsorszámban történt vélelmezett megsértése tárgyában, egyben nyilatkozattételre és adatszolgáltatásra kötelezi a Médiaszolgáltatót arra vonatkozóan, hogy a fenti műsorszámban fizetés vagy hasonló ellenszolgáltatás ellenében jelenítette-e meg a Generali Biztosító szolgáltatását.