A Médiatanács 193/2017. (III. 7.) számú döntése

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által a közszolgálati médiaszolgáltatónak nyújtandó céltámogatásról

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa felhívja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatóját, hogy a Közszolgálati Költségvetési Tanács által a közszolgálati médiaszolgáltatók műsorszámaira, közszolgálati feladatainak ellátására rendelkezésre álló erőforrások terhére a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. részére különítsen el 10.000.000 Ft összeget.

A Médiatanács felhívja az MTVA vezérigazgatóját, hogy a keretösszeg elkülönítéséről tájékoztassa a közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatóját.

A közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatója a Médiatanács határozata szerint elkülönített keretösszegnek a terhére a Médiatanács által támogatott közszolgálati célú műsorszámnak minősülő szerzői művek és más szellemi alkotások bemutatása céljából a szerzői jogról szóló törvény keretei között vásárlási szándéknyilatkozatot tehet, illetve e felhasználási jog megszerzése érdekében előszerződést köthet.

A Médiatanács felhívja az MTVA vezérigazgatóját, hogy a Médiatanács által támogatott közszolgálati célú műsorszámnak minősülő szerzői művek és más szellemi alkotások bemutatása céljából a közszolgálati médiaszolgáltató és a szerzői jog jogosult között létrehozandó szerződés megkötéséig a közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatójának kérésére a szerződéses kötelezettség fedezetéül szolgáló összeget céltámogatásként utalja át az érintett közszolgálati médiaszolgáltató számlájára.