A Médiatanács 738/2011. (VI. 1.) számú határozata

az RTL Klub (Magyar RTL Televízió Zrt.) Alekosz - Szerelem a legfölsõbb szinteken címû mûsorszám egészének vizsgálata [az Mttv. 9. § (5) bekezdésének, 10. § (1) bekezdés c) és f) pontjának, valamint az Smtv. 14. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezés sérelme]

Hatósági döntés dátuma: 2011. június 1.

null

I.

1. A Médiatanács az elõterjesztés mellékletét képezõ hivatalos levél elfogadásával hatósági eljárást indít a Magyar RTL Televízió Zrt. médiaszolgáltatóval szemben az RTL Klub adón sugárzott „Alekosz - Szerelem a legfölsõbb szinteken” címû mûsorszám egészének vonatkozásában az Mttv. 9. § (5) bekezdésében, 10. § (1) bekezdés c) és f) pontjában, valamint az Smtv. 14. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése miatt.

2. A Médiatanács a Magyar RTL Televízió Zrt. médiaszolgáltatóval szemben az RTL Klub adón sugárzott „Alekosz - Szerelem a legfölsõbb szinteken” címû mûsorszám egészének vonatkozásában az Smtv. 16. és 18. §-aiban foglalt rendelkezések (magánélet sérelme) megsértése tárgyában nem indít hatósági eljárást.

II.
A Médiatanács az Ügyrendjének 4.4 és 4.5. pontja alapján, az „Alekosz - Szerelem a legfölsõbb szinteken” címû mûsort érintõen jövõben lefolytatott hatósági ellenõrzés eredményeként született további vizsgálati jelentések megállapításainak a Médiaszolgáltató részére történõ megküldése céljából - az ügyféli jogok gyakorlása érdekében - a már megindított hatósági eljárás során köztes eljárási cselekményeként a vonatkozó (a vizsgálati jelentés megállapításait tartalmazó) levél a Médiatanács nevében történõ meghozatala és kiadmányozása érdekében dr. Koltay András Médiatanács tagot koordinátor tagnak jelöli ki.