Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Médiatanács 1351/2011. (X. 12.) számú határozata

az Mttv. 137. § (4) bekezdésében rögzített szakmai továbbképzési, valamint egyéb oktatási célok ellátását biztosító alapítvány MTVA általi rendelésérõl

• Címke: Médiatanács-határozat, Médiatanács-ülések • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a médiaszolgáltatásokról és tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXX. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 136. § (6) és (17) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva felhívja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap vezérigazgatóját, hogy intézkedjen az Mttv. 137. § (4) bekezdésében rögzített szakmai továbbképzési, valamint egyéb oktatási feladatokat ellátó alapítvány - elõterjesztés szerinti - létrehozásáról, egyben intézkedjen az alapítvány létrehozásához és mûködéséhez szükséges jogszabályban meghatározott feltételek biztosításáról.

A Médiatanács egyben felhívja az MTVA vezérigazgatóját, hogy 2012. január 31. napjáig adjon részletes beszámolót az alapítvány létrehozásáról, a mûködés megkezdésérõl, valamint elõzetes jóváhagyásra terjessze elõ az MTVA oktatási koncepcióját.

Az alapítvány mûködése során szükségessé váló alapítói döntéseket, azok meghozatala elõtt az MTVA vezérigazgatója köteles jóváhagyásra a Médiatanács elé terjeszteni. Az MTVA köteles félévente részletesen beszámolni a Médiatanács részére az alapítvány mûködésérõl.