A Médiatanács 45 millió forinttal megemelte a közösségi tévéknek, rádióknak kiírt pályázati keretösszeget

Közzétéve: 2012. április 23.

A Médiatanács e heti döntése szerint a közösségi televíziók és rádiók fenntartási és üzemeltetési költségeinek fedezésére szolgáló 350 millió forintos pályázati keret 45 millió forinttal bővül.

A Médiatanács döntött a pályázat negyedik fordulójának nyerteseiről, amelyek összesen 58 millió forint támogatásban részesülhetnek.

Sikeres pályázatot adott be a Campus Rádió, a Civil Rádió, a Klasszik Rádió, a Tilos Rádió és a Rádió Villány. Nyertes jelentkező volt a Körzeti Televízió Esztergom, a Máriahalom Televízió, a Nagykállói Televízió, a kelet-balatoni Öböl TV, a Pannon Tv, az RTV Szekszárd és a Soltvadkerti Televízió.

Az egész évben meghirdetett, úgynevezett rezsipályázatok negyedik fordulójában a rádióknak együttesen 19,5 millió forintot, a televízióknak összesen 38,5 millió forintot ítélt meg a Médiatanács. Azok a jelentkezők, akik ezúttal valamilyen ok miatt nem jutottak támogatáshoz, már a következő fordulóban újra pályázhatnak.

A közösségi médiaszolgáltatók körében évek óta igen népszerű működési célú pályázat idei keretösszege 350 millió forint, amelyből 200 milliót a közösségi televíziók, 150 milliót pedig a közösségi rádiók támogatására fordít a Médiatanács.

A januári első fordulóban 67 millió forintot, februári második fordulóban 127,6 millió forintot, a márciusi harmadik fordulóban 85 millió forint támogatást osztottak szét a közösségi médiaszolgáltatók között.

A pályázatokkal a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása. A meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.