Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A médiaigazgatás keretébe tartozó jogszabályok

2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.)

Törvények almenükép (80x64))

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló, 2011. január 1-jétől hatályos médiatörvény magyar és angol nyelven (also available in English).

2010. évi CIV. törvény (Smtv.)

Törvények almenükép (80x64))

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvetõ szabályairól szóló, 2011. január 1-jétől hatályos médiaalkotmány magyar és angol nyelven (also available in English).

Az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv (AVMS)

Jogszabályok – Európai Unió kis leadkép (80x64)

Az Európai Parlament és a Tanács 2010/13/EU irányelve (also available in English).