Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Műsorfigyelés és -elemzés

A Médiatanács honlapján található tanulmányok az 1999. évi LXXVI. törvény alapján szerzői jogvédelem alatt állnak, ezért a tanulmányok egészének vagy bármely részének engedély nélküli felhasználása tilos. A jogosulatlan felhasználó ellen polgári per indítható valamint büntető eljárás kezdeményezhető.

Ártalmas médiatartalmak

link-ikon 120x80

Műsorelőzetesek – az erőszak és más, a kiskorúak számára ártalmas elemek | Hírműsorok – erőszak, tragédia, brutalitás.

Hírműsorok és magazinműsorok

link-ikon 120x80

Hírműsorok és magazinműsorok tartalomelemzése, benne: A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban (havonta).

Választások, politikusok szereplései

link-ikon 120x80

Heti gyakorisággal közölt statisztikai adataink magyar, angol, német és francia nyelven. Választásokhoz kapcsolódó hatósági ajánlások.

Tanulmányok

link-ikon 120x80

A tartalomból: A vezető kereskedelmi médiaszolgáltatók híradóinak bulvárosodása | Az Összeesküvők című műsor elemzésének tapasztalatai.

Célvizsgálatok

link-ikon 120x80

A tartalomból: az Összeesküvők és a Való Világ című műsorok rendszeres figyeléséből származó tapasztalatok, tematikus gyermekcsatornák vizsgálata.

Egyéb elemzések

link-ikon 120x80

A tartalomból: adventi reklámtanulmány (2011), élelmiszer- és italreklámok elemzése (2011), a tv-s és rádiós közönségarány mérése (2011).