Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 43,5 millió forint támogatás négy új animációs filmre

  2017.01.20. 11:42 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Szimbiózis, új Szőrmók Ovi-, Szupermalac- és Borka-epizód – négy animációs film elkészítését támogatja 43,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatán keresztül. A Médiatanács nem indít eljárást a népszavazással összefüggő televíziós szpotokat kifogásoló bejelentések kapcsán és egy internetes portálon megjelenő riport ügyében hatáskörhiány miatt.

 2. Konzultáció (120x80)Három év után ismét megújul a Közszolgálati Testület

  2017.01.16. 13:31 • Forrás: Médiafelügyeleti Főosztály, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Január 27-ig jelentkezhetnek az NMHH-nál azok a szervezetek, amelyek a Közszolgálati Testületbe tagot kívánnak delegálni. A jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az egy tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe. Az új tagok megbízatása három évre szól majd.

 3. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 106,7 millió forint támogatás dokumentumfilmekre

  2017.01.12. 10:12 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Tizenhét dokumentumfilm elkészülését támogatja az NMHH Médiatanácsa az Ember Judit-pályázaton keresztül, összesen 106,7 millió forinttal. A tanács elfogadta a Hajdúböszörmény 98,9 MHz és a Hajdúnánás 93,3 MHz helyi rádiós frekvenciák végleges pályázati felhívásait, ugyanakkor alaki érvénytelenség miatt eredménytelennek nyilvánította a Derecske 94,7 MHz frekvencia pályázatát, amelyre új pályázatot készít elő. A testület elmarasztalta az RTL Klubot a Story Extrában alkalmazott szabálytalan termékmegjelenítés miatt.

 4. Tanulmányok, elemzések leadkép (120x80)Több alkalommal, kevesebb új reklámot adott a televíziós csatornák zöme

  2017.01.04. 09:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  91-ről 78-ra csökkent az egy televízióra jutó új reklámfilmek száma 2016 első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint. A legtöbb új reklámot márciusban mutatták be, túlnyomó többségük pedig továbbra is a nőket célozza meg. Ugyanebben az időszakban termékmegjelenítésekkel legtöbbször szombati napokon találkozhattak a nézők, leggyakrabban különböző magazinműsorokban.

 5. TV2 bűnügyi hírek, illusztráció, leadképKevesebb „klasszikus bűncselekményt” láthattunk a híradókban tavaly, mint 2014-ben

  2016.12.30. 09:26 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A vizsgált hírösszefoglalók egyike sem lépte át a médiatörvényben előírt 20 százalékos felső határt 2015-ben.

 6. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: kilenc új ismeretterjesztő film jön a jubiláló reformációtól a valódi csodapókokig

  2016.12.22. 13:45 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  760 millió forint értékben hirdette meg jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázatait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, az idei Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában pedig kilenc ismeretterjesztő film összesen 80 millió forint támogatásban részesül. Az idei utolsó Médiatanács-ülésen a testület arról is döntött, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően hatósági szerződésben rögzíti azokat az intézkedéseket, amelyeket a Duna Médiaszolgáltatónak kell megtennie jövőre a médiapiac sokszínűségének növelésére mint a médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett szolgáltatónak.

 7. Médiatanács (leadkép)Jövőre 3,15 milliárd forint pályázható a Magyar Média Mecenatúra programban

  2016.12.16. 13:26 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Heti ülésén elfogadta jövő évi pályázati támogatási tervét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, és ennek értelmében 2017-ben több mint három milliárd forint jut televíziós, rádiós és filmes pályázatokra. Napokon belül indul a testület hangjátékokra kiírt idei pályázata, az 50 millió forint keretösszegű Cserés Miklós-felhívás. A testület ezen felül döntést hozott reklámokkal, híradós riportokkal, műsorújságok korhatár jelzéseivel, és képújság alatti rádióműsor engedély nélküli sugárzásával kapcsolatban, illetve rádiós frekvenciák pályáztatását érintő kérdésekben.

 8. kvotaforum_leadkep.jpgÚjabb sikeres Kvótafórumot rendezett a Médiatanács

  2016.12.08. 15:49 • Forrás: Gazdasági Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A médiatörvényben előírt nyelvi és gyártási kvótakötelezettségekről szóló eseményen 200 szakember találkozott.

 9. film, filmgyártás belső nagy kép (587x341)678 millió forint filmekre és közösségi médiumok rezsitámogatására

  2016.12.08. 12:06 • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa, Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Tizennyolc film készülhet el a Magyar Média Mecenatúra program két pályázati eljárásában. 400 millió forint közösségi rádiók és televíziók működési költségeire.

 10. Ülésnap leadkép (120x80)Médiatanács: 104,6 millió forint támogatás a helyi és körzeti televíziók műsorgyártására

  2016.12.05. 16:05 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Az akadálymentesítendő műsoridő 98%-át feliratozták a médiaszolgáltatók, melyek közül a Duna World, az m2, az m3, az m4 és a TV2 teljesítette maradéktalanul az elvárást.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 368 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.