Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Deák Kristóf (lead)Az egész ország büszkesége a Mindenki diadala

  2017.02.27. 15:57 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat vehette át ma hajnalban Deák Kristóf, a Mindenki című film rendezője, amelyet az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban finanszírozott.

 2. Közlemények leakép (120x80)Tájékoztató - a Közszolgálat Testület az Mttv. 1. számú mellékletének 3. pontjában meghatározott - nyilvántartásba vett Jelölő Szervezeteinek sorsolásáról

  2017.02.24. 10:29 • Forrás: Médiafelügyeleti Főosztály

  A Nemzeti Média–és Hírközlési Hatóság honlapján 2017. január 16-án nyilvánosságra hozott „Jelentkezési felhívás tag delegálására a Közszolgálati Testületbe” című felhívásra az Mttv. 1. számú mellékletének 4. pontja alapján 28 Jelölő Szervezet jelentkezett, melyből az NMHH Hivatala 25 Jelölő Szervezetet vett nyilvántartásba, 3 esetben pedig a nyilvántartásba vételt megtagadta.

 3. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: a virtuális reklámok a legzavaróbbak

  2017.02.24. 09:22 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A Fehér György-pályázaton keresztül 2017-ben hatszázmillió forinttal támogatja televíziófilmek készítését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – döntött legutóbbi ülésén a testület. A Magyar Lapkiadók Egyesülete határozatát a Népszava egyik kifogásolt cikkének ügyében nem találták jogsértőnek. A Médiatanács megbízásából készült tanulmányból kiderült, hogy az emberek a termékmegjelenítések közül a virtuális reklámokat találják a legirritálóbbnak.

 4. Internetes gyermekvédelem, internetes bűnözés (120x80)Felhívás a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjainak jelölésére

  2017.02.23. 11:35 • Forrás: Médiatanács Titkárság Főosztály

  A kiskorúak védelmével foglalkozó szakmai és civil szervezetek, továbbá a médiatartalom-szolgáltatók, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatók és az elektronikus hírközlési szolgáltatók szakmai érdekképviseleti és önszabályozó szervezetei 2017. március 7-éig tehetnek javaslatot a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjaira

 5. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 10 millió forint forgatókönyvírásra és filmtervfejlesztésre

  2017.02.17. 14:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Forgatókönyvíró- és filmterv-fejlesztő pályázatot hirdet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amellyel tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok előkészítését támogatja. A testület döntött arról is, hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

 6. Médiatanács (leadkép)Megsértette az emberi méltósághoz való jogot a TV2 hajléktalanokkal foglalkozó riportja

  2017.02.10. 12:01 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Összesen 5,5 millió forint bírságot szabott ki, valamint a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte a TV2 médiaszolgáltatóját a Tények hajléktalanokról szóló, emberi méltóságot megsértő és kirekesztő riportja miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a legutóbbi ülésén. A testület döntött a magyar nézők hozzáférését elősegítő, ún. kiemelten nagy jelentőségű események listájának frissítéséről is, amelyet még az Európai Bizottsággal jóvá kell hagyatnia. Közösségi rádiók és televíziók összesen 123 millió forint működési és üzemeltetési támogatáshoz jutottak a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának pályázatán.

 7. Médiatanács (leadkép)Mélyponton a kisebbségek megjelenési aránya a hírműsorokban

  2017.02.01. 15:56 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A gazdaság szereplői jelennek meg a leggyakrabban a kiemelt társadalmi csoportokon belül – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb tanulmányából, amelyet legutóbbi ülésén fogadott el az NMHH Médiatanácsa, és amely a hírműsorokban tapasztalható társadalmi sokszínűséget elemzi. A testület alaki döntéseket is hozott a Békéscsaba 88,9 MHz, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és az Esztergom 98,1 MHz rádiós frekvenciák pályázatain.

 8. Mozgókép, film leadkép (120x80)Az NMHH Médiatanácsa gratulál az első Oscarra jelölt mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

  2017.01.24. 18:59 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A film a Magyar Média Mecenatúra program Huszárik Zoltán-pályázatán nyolc millió forint állami hozzájárulást kapott.

 9. Illusztráció: jósműsorok (leadkép)A jósműsorok sérthetik a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát

  2017.01.24. 18:49 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Hatmillió forint hat online sorozatnak. Szakhatósági állásfoglalás az RTL Klub és a Central-csoport fúziója ügyében. Nem volt jogsértő a szilveszteri himnusz.

 10. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 43,5 millió forint támogatás négy új animációs filmre

  2017.01.20. 11:42 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Szimbiózis, új Szőrmók Ovi-, Szupermalac- és Borka-epizód – négy animációs film elkészítését támogatja 43,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatán keresztül. A Médiatanács nem indít eljárást a népszavazással összefüggő televíziós szpotokat kifogásoló bejelentések kapcsán és egy internetes portálon megjelenő riport ügyében hatáskörhiány miatt.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 377 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.