Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Médiatanács (leadkép)Szabálytalan termékmegjelenítés miatt bírságolt a Médiatanács

  2017.04.28. 13:28

  Megsértette a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat a TV2, amikor Szépítők című műsorában indokolatlan hangsúllyal szerepeltetett egy terméket. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 500 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót. Két rádió nem tartotta be a hatósági szerződésükben rögzített vállalásokat – nekik is pénzbüntetést kell fizetniük. A tanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét.

 2. OTDK (lead)Felsőoktatási hallgatók tudományos dolgozataikkal nyertek jutalmat

  2017.04.24. 14:38 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiatudományi Intézet immár hagyományosan meghirdetett pályázatán, amelyre média- vagy hírközlési joggal foglalkozó tanulók jelentkezését várták.

 3. „Subtitle” gomb a tv-távirányítónNMHH Médiatanács: 99,9 százalékban eleget tettek a tévék az akadálymentesítési kívánalmaknak

  2017.04.21. 10:55 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A közszolgálati médiaszolgáltatók naponta átlagosan 20,2, a kereskedelmiek 17 órányi programot láttak el segédlettel.

 4. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: fesztiváldíj- és filmtámogatások 5,7 millió forinttal

  2017.04.13. 11:01 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  KAFF- és BuSho-díjak, valamint egy azonnali forgatás támogatásáról döntött, rádiós pályázati felhívásokat és társadalmi sokszínűségről szóló beszámolót fogadott el heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Műsorrendi eltérések miatt a Lánchíd Rádió 200 ezer forintos, szabálytalan termékmegjelenítés miatt a TV2 140 ezer forintos bírságot kapott.

 5. Kék bálna (illusztráció)A felelős médiának ismernie kell az öngyilkosságok megjelenítéséhez ajánlott szerkesztési elveket

  2017.04.07. 13:14 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A Kék bálna-jelenségről szóló etikátlan híradások ártalmasan hathatnak a gyerekekre.

 6. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: Kiegyensúlyozatlan riportokat tettek közzé két hírműsorban

  2017.04.06. 15:54

  Megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét az M1 és a TV2, amikor február 18-ai híradós összeállításaikban nem törekedtek a budaörsi önkormányzat álláspontjának megjelenítésére a város egészségügyi központjával kapcsolatos riportjaikban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a döntéseiben leírtak alapján közlemény közzétételére kötelezi a médiaszolgáltatókat. A testület döntött négy új internetes médiatartalom gyártásának és az első Rendszerváltó Filmszemle díjazásának támogatásáról.

 7. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 420 millió forint támogatás tv-műsorokra; egyre több a termékmegjelenítés

  2017.03.31. 13:19 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Helyi és körzeti televízió-műsorok támogatására 420 millió forintot irányoz elő erre az esztendőre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület e heti tanácskozásán kiderült az is, hogy bár 2016 második félévében az előző félévhez képest ötödével, több mint kétezerrel nőtt a termékmegjelenítésekkel népszerűsített márkák száma az országos kereskedelmi csatornákon, a reklámozási mód hatékonyabb kiaknázása azonban még várat magára.

 8. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 245,8 millió forinttal támogatnak helyi, körzeti médiaszolgáltatókat

  2017.03.24. 09:18 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Magyar Média Mecenatúra program két pályázatán 50 helyi, körzeti médiaszolgáltatót összesen 245,8 millió forinttal támogat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület e heti ülésén döntés született két nemzetközi filmfesztivál támogatásáról, két új, fővárosi telephelyű rádiós műsorszolgáltatási lehetőség kialakításáról, illetve a Szent István Rádiót érintő bírságról is.

 9. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 150 millió forint pályázható kisjátékfilmekre és kísérleti filmekre

  2017.03.17. 09:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Kisjátékfilmek és kísérleti filmek készítői pályázhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának idei, 150 millió forint keretösszegű Huszárik Zoltán-pályázatára. A közösségi Rádió Rock bírságot kapott a közszolgálati műsorok kvótájának nem teljesítése és a hatósági szerződésében vállalt műsorarányok figyelmen kívül hagyása miatt. Hiánypótlásra szorul a hajdúsági helyi rádiós frekvenciákra pályázó vállalkozások ajánlatainak zöme.

 10. online filmek (illusztráció, leadkép)NMHH Médiatanács: hét új magyar online műsorszám készül fél éven belül

  2017.03.10. 13:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  Három televíziócsatornát ismét megbírságolt a testület a túl hangos reklámok miatt.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 391 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.