Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 150 millió forint pályázható kisjátékfilmekre és kísérleti filmekre

  2017.03.17. 09:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Kisjátékfilmek és kísérleti filmek készítői pályázhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának idei, 150 millió forint keretösszegű Huszárik Zoltán-pályázatára. A közösségi Rádió Rock bírságot kapott a közszolgálati műsorok kvótájának nem teljesítése és a hatósági szerződésében vállalt műsorarányok figyelmen kívül hagyása miatt. Hiánypótlásra szorul a hajdúsági helyi rádiós frekvenciákra pályázó vállalkozások ajánlatainak zöme.

 2. online filmek (illusztráció, leadkép)NMHH Médiatanács: hét új magyar online műsorszám készül fél éven belül

  2017.03.10. 13:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  Három televíziócsatornát ismét megbírságolt a testület a túl hangos reklámok miatt.

 3. Mindenki sajtáj (lead)Óriási érdeklődés a Mindenki sajtótájékoztatóján

  2017.03.09. 13:05 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  Az Oscar-átadó óta először e hét szerdáján jelent meg Magyarországon a rendezővel együtt a kisfilmes kategóriában díjat nyerő Mindenki stábja. Az NMHH a film szponzoraként a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolába szervezte az üdvözlő sajtótájékoztatót, ahol kiemelkedő sajtófigyelem övezte az alkotókat. Deák Kristóf rendező többek között elárulta azt is, miért passzol egymáshoz különösen a film angol és a magyar címe.

 4. Magyar Filmdíj (lead)Hat kategóriában is mecenatúrás siker a Magyar Filmdíjon

  2017.03.07. 08:44 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotások közül a Mindenki, a Love, a Tranzitidő és a Szürke senkik díjat nyert a Magyar Filmhéten is, amelynek záró eseményén, a vasárnap esti gálán másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat.

 5. Mecenatúrás filmek (lead)Több mint 800 fesztiválszereplés és 200 elismerés a filmes mecenatúraprogramban

  2017.03.03. 13:13 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Az Oscar-díjas Mindenki rövidfilm abban a 2010-ben életre hívott támogatási rendszerben látta meg a televízió képernyőjét, amelynek keretében elkészült filmek már több mint 800 fesztiválon szerepeltek, és kétszáznál is több díjat hoztak el. Az elmúlt években sokszor lehettünk büszkék a Félvilág tévéfilmtől kezdve a Free the jazz online filmen át, a Magyarok a Barcáért dokumentumfilmre vagy a LOVE animációs alkotásra, amelyek mind a Magyar Média Mecenatúra programban jöhettek létre.

 6. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: pályázható a rádiós műsorokra szánt idei 300 millió forintos keret

  2017.03.02. 15:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádiók huszonhét rendszeresen jelentkező hírműsora, közérdekű és tematikus magazinműsora számára ítélt meg 75 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, és megnyitotta a pályázat idei, 300 millió forintos keretét is. A testület 100 ezer forintra bírságolta a Film Mánia csatorna szolgáltatóját egy játékfilm helytelen korhatár-besorolása miatt, az NMHH vizsgálatából pedig az is kiderült, hogy 2016 második felében továbbra is a TV2 időjárás-jelentéséhez kapcsolódott a legtöbb szponzorüzenet.

 7. Közszolgálati Testület (lead)Kisorsolták a Közszolgálati Testület új tagjait

  2017.03.02. 12:59 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán sorsolással döntött a Közszolgálati Testület civil jelölő szervezeteiről, így hamarosan véglegessé válhat a közmédia társadalmi felügyeletét ellátó grémium összetétele. Az új testület 2017. március 31-én kezdheti meg munkáját, megbízatása három évre szól.

 8. Deák Kristóf (lead)Az egész ország büszkesége a Mindenki diadala

  2017.02.27. 15:57 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat vehette át ma hajnalban Deák Kristóf, a Mindenki című film rendezője, amelyet az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban finanszírozott.

 9. Közlemények leakép (120x80)Tájékoztató - a Közszolgálat Testület az Mttv. 1. számú mellékletének 3. pontjában meghatározott - nyilvántartásba vett Jelölő Szervezeteinek sorsolásáról

  2017.02.24. 10:29 • Forrás: Médiafelügyeleti Főosztály

  A Nemzeti Média–és Hírközlési Hatóság honlapján 2017. január 16-án nyilvánosságra hozott „Jelentkezési felhívás tag delegálására a Közszolgálati Testületbe” című felhívásra az Mttv. 1. számú mellékletének 4. pontja alapján 28 Jelölő Szervezet jelentkezett, melyből az NMHH Hivatala 25 Jelölő Szervezetet vett nyilvántartásba, 3 esetben pedig a nyilvántartásba vételt megtagadta.

 10. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: a virtuális reklámok a legzavaróbbak

  2017.02.24. 09:22 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A Fehér György-pályázaton keresztül 2017-ben hatszázmillió forinttal támogatja televíziófilmek készítését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – döntött legutóbbi ülésén a testület. A Magyar Lapkiadók Egyesülete határozatát a Népszava egyik kifogásolt cikkének ügyében nem találták jogsértőnek. A Médiatanács megbízásából készült tanulmányból kiderült, hogy az emberek a termékmegjelenítések közül a virtuális reklámokat találják a legirritálóbbnak.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 384 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.