Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Médiatanács leadkép (120x80)Az NMHH Médiatanácsa elfogadta jövő évi piacfelügyeleti tervét

  2015.12.04. 13:50 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A műsormonitoring és a korhatár-besorolási szabályok betartásának vizsgálata áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 2016-ra vonatkozó piacfelügyeleti és általános hatósági felügyeleti tervének középpontjában, amelyet eheti ülésén fogadott el a testület. Döntés született rádiós műsorokban elhangzott vélemények kapcsán érkezett kérelmek elutasításáról is.

 2. Médiatanács-leadkép (120x80px)Több mint százmillió forintos támogatás a helyi és körzeti televíziók műsoraira

  2015.11.26. 09:04 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Elsősorban 56-os és első világháborús dokumentumfilmeket támogat a tematikus Nemeskürty István-pályázat.

 3. Médiatanács leadkép (120x80)Médiatanács: új pályázati lehetőség a 76 millió forintos animációs keretre

  2015.11.20. 14:12 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Új forduló a Dargay Attila animációs pályázatban, 16 helyi és körzeti rádiós műsor készítésének egy éven át tartó, 43,7 millió forintos támogatása, nemzetközi eljárás kezdődik az RTL2 Való Világ műsora miatt – ezek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának eheti ülésén meghozott legfontosabb döntések. A Nescafé bizonyult a legaktívabb termékelhelyezőnek a legfrissebb hatósági reklámtanulmány szerint.

 4. Ülésnap (lead)Közel 70 millió forintot nyertek el animációs filmesek és onlinerövidfilm-készítők

  2015.11.13. 08:28 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A határon túli jelentkezők számára meghatározott hétmillió forintos Neumann-keret még kihasználatlan.

 5. Médiatanács leadkép (120x80)NMHH Médiatanács: 29 dokumentum- és ismeretterjesztő film, valamint 20 rádiójáték nyert pályázati támogatást

  2015.10.30. 11:28 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Mosonyi Szabolcs természetfilmes, Mészáros Márta rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró is sikerrel pályázott a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának őszi fordulóiban, amelyen összesen 235 millió forintot nyert el egy híján ötven alkotás. A Médiatanács eheti ülésén döntöttek arról is, hogy a Juventus Rádió a Sláger Rádió megnevezést használhatja szolgáltatójának kérelmére november 2-ától, reklámhangerő-túllépés miatt pedig bírságban részesült a TV2.

 6. Médiatanács leadkép (120x80)NMHH Médiatanács: új fővárosi rádiós lehetőség pályázható

  2015.10.22. 14:11

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eheti ülésén véglegesítette a Budapest 88,8 MHz rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívást, négy rádiót figyelmeztetett a műsorkvótaarányok betartására, helyi és körzeti rádiós frekvenciapályázatokra beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatáról döntött, valamint bírságokat is kiszabott sok bűnügyi hír és túl hangos reklámok miatt.

 7. Médiatanács leadkép (120x80)Médiatanács: a TV2 és az m3 élenjár a tévéműsorok feliratozásában

  2015.10.16. 13:45 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén elfogadták a legfrissebb jelentést a közszolgálati csatornák és a két nagy kereskedelmi televízió feliratozási gyakorlatáról. Döntöttek túl hangos tévéreklámokat közzétevő televíziók, korhatárkarikák közlését elmulasztó műsorújságok és egy helyi rádió szerződésszegő műsorrendje miatt kiszabott szankciókról is.

 8. Médiatanács leadkép (120x80)Alaki vizsgálatok helyi frekvenciák pályázati felhívásaira érkezett ajánlatoknál

  2015.10.09. 09:54 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A helyi kisközösségi rádiós frekvenciák elvi hasznosítására kiírt felhívásra négy pályázati ajánlat érkezett, a hiánypótlások után két pályázót vett pályázati nyilvántartásba a Médiatanács.

 9. Médiatanács-leadkép (120x80px)A legtöbb szponzort a TV2 műsorai vonzották

  2015.10.02. 08:43 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A testület nem találta kiegyensúlyozatlannak a TV2 hírműsorának egyik kifogásolt műsorrészletét, amelyben nem jelent meg a Jobbik álláspontja.

 10. Gyermekek – sokkoló tartalom (leadkép)Az Éjjel-nappal Budapest kamasz nézői bizonytalanok, milyen műfajú műsort látnak

  2015.09.28. 12:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Irreálisnak tartják a szereplők életvitelét, de még így sem egyértelmű a megkérdezett kamaszok számára, hogy az RTL Éjjel-nappal Budapest című doku-reality műsorában mutatott értékrend, a benne megjelenő karakterek nem valós alapúak a műfaji sajátosságokból adódóan – állapítja meg az a vizsgálat, amelyre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa adott megbízást.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 391 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.