Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatanács-hírek

 1. Médiatanács-leadkép (120x80px)A legtöbb szponzort a TV2 műsorai vonzották

  2015.10.02. 08:43 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A testület nem találta kiegyensúlyozatlannak a TV2 hírműsorának egyik kifogásolt műsorrészletét, amelyben nem jelent meg a Jobbik álláspontja.

 2. Gyermekek – sokkoló tartalom (leadkép)Az Éjjel-nappal Budapest kamasz nézői bizonytalanok, milyen műfajú műsort látnak

  2015.09.28. 12:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Irreálisnak tartják a szereplők életvitelét, de még így sem egyértelmű a megkérdezett kamaszok számára, hogy az RTL Éjjel-nappal Budapest című doku-reality műsorában mutatott értékrend, a benne megjelenő karakterek nem valós alapúak a műfaji sajátosságokból adódóan – állapítja meg az a vizsgálat, amelyre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa adott megbízást.

 3. Médiatanács-leadkép (120x80px)Kiegyensúlyozott tájékoztatás elmaradása és sértő nyilatkozat a Médiatanács napirendjén

  2015.09.25. 12:54 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A testület eljárást indít egy migránsokat érintő nyilatkozat ügyében, valamint kiegyensúlyozottsági ügyben elmarasztalta a TV2 szolgáltatóját.

 4. Magyar delegáció Kínában (120x80px)Magyar filmszakmai delegáció járt Kínában

  2015.09.18. 13:59 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A 11 tagú küldöttség tárgyaltak a kínai mozgóképkultúra szakembereivel, és hazai kortárs alkotásokat mutattak be Sanghajban és Hangcsouban.

 5. Médiatanács-leadkép (120x80px)Pályázati felhívások hat vidéki rádiós frekvencia használatára

  2015.09.11. 16:36 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Médiatanács döntött két filmalkotás támogatásáról az Escher Károly ad hoc pályázat keretében a Magyar Média Mecenatúra Programban.

 6. Médiatanács leadkép (120x80)Iskolák is jelentkezhetnek a Médiatanács Neumann-pályázatára, mely a közszolgálati tartalmú online műsorszámok gyártását támogatja

  2015.09.04. 12:43 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Filmes támogatási határozatok, korhatár-besorolási-, reklámszabályozási bírságok és körzeti rádiókkal kapcsolatos döntések is születtek a Médiatanács nyári szünet utáni első, eheti ülésén.

 7. Médiatanács leadkép (120x80)Jogorvoslat minden Médiatanács-döntésnél kérhető

  2015.08.14. 15:56 • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa

  A TASZ a kiadott adatok alapján valótlanul állítja, hogy a Médiatanács diszkriminatív eszközként használta volna a formai követelményeket a rádiós frekvenciák újrapályáztatásakor.

 8. Ülésnap (lead)Frekvenciát nyert a Tilos és a Klasszik Rádió szolgáltatója, valamint a Hang-Adás Kft.

  2015.07.24. 14:24 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A nyári szünet előtti utolsó Médiatanács-ülés döntései frekvenciapályázatokról, bírságokról és filmes támogatásokról.

 9. Médiatanács leadkép (120x80)Médiatanács: 174 millió forint animációs filmekre

  2015.07.14. 14:27 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Három animációsfilm-sorozat és négy egyedi animációs alkotás elkészítését támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program Dargay Attila-pályázatán; a testület emellett 4,3 millió forintos támogatást nyújt két nemzetközi filmfesztiválnak. A Médiatanács véleményezésre teszi közzé a dabasi, komáromi és monori rádiós frekvenciák pályázati felhívásainak tervezeteit.

 10. Médiatanács leadkép (120x80)Médiatanács: A Műsor-Hang Zrt. Trend FM rádiója szólhat a Budapest 94,2 MHz-en

  2015.07.09. 15:24 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A következetes, egységes jogalkalmazás érdekében és a bírósági útmutatásnak megfelelően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa kedden döntött a Budapest 94,2 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati eljárásának eredményéről, amelyben az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó Műsor-Hang Zrt.-t állapította meg nyertesnek. A testület határozott arról is, hogy 114,5 millió forinttal támogatja öt történelmi dokumentumfilm elkészítését. Kilenc vidéki helyi frekvencia pályázati eljárása alaki okok miatt eredménytelennek bizonyult, ezen frekvenciákra vonatkozóan a jövőben új pályázati eljárások indulnak.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 384 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.