Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Videotartalmaink

 1. MTV - Híradó: Újabb magyar cégek csatlakoztak az Unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához

  • Publikálva: 2014.01.30. 12:00 • Címke: m1 (Magyar Televízió), Magyar Televízió (MTV), Karas Monika Zsuzsanna, EU Vállalás (EU Pledge), gyermekek és kiskorúak védelme, reklámkorlátok és -tilalmak • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  video

  Újabb magyar cégek csatlakoztak az unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához. Így a jövőben a McDonald's, a Burger King, a Friesland és a Bonbonetti is kontrollálja a gyermekeknek szóló hirdetéseit, és azokat nem reklámozza olyan felületeken, amelyekhez kiskorúak is hozzáférhetnek. A reklámok szabályozásáról szóló kezdeményezést az NMHH elnöke is üdvözölte. Karas Monika azt mondta: a hatóság az egészséges médiakörnyezet kialakításával igyekszik támogatni a gyerekek fejlődését.

 2. Karas Monika lánchíd radió leadLánchíd Rádió: Újabb nagyvállalatok tettek hitet az önszabályozás mellett a hirdetési piacon

  2014.01.30. 11:53 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Újabb nagyvállalatok tettek hitet az önszabályozás mellett, a hirdetési piacon. A cégek ugyanis vállalták, hogy nem hirdetnek olyan közönségnek, melynek harmada 12 éven aluli fiatalokból áll - ismertette Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

 3. Médiakonferencia 2. rész leadAz európai médiaszabályozás aktuális kihívásai (nemzetközi konferencia) – 2. Rész – 2013. december 17.

  2013.12.19. 08:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az audiovizuális médiaszolgáltatások szabályozásának gyakorlati szempontjai

  Vitaindító előadás: Aidan White, az Etikus Újságírás Hálózat igazgatója

  Panelbeszélgetés külföldi és magyar szakértőkkel: Eve Salomon (Jogi és Szabályozási Tanácsadó); Joan Barata (az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének főtanácsadója); Koltay András (Médiatanács); Láncos Petra (európajogi szakértő, Pázmány Péter Katolikus Egyetem); Nyakas Levente (Médiatudományi Intézet); Weyer Balázs (a Főszerkesztők Fórumának elnöke). A panel moderátora: Ocskó György (NMHH).

 4. Médiakonferencia 1. rész leadAz európai médiaszabályozás aktuális kihívásai (nemzetközi konferencia) – 1. Rész – 2013. december 17.

  2013.12.18. 15:09 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Hírszolgáltatás és szabályozás

  A keddi konferenciát Tove Skarstein, Norvégia magyarországi nagykövete nyitotta meg.

  Vitaindító előadás: Weyer Balázs, az önszabályozó újságírói testületként működő Főszerkesztők Fórumának elnöke. Panelbeszélgetés külföldi és magyar szakértőkkel: Eve Salomon (jogi és szabályozási tanácsadó); Aidan White (az Etikus Újságírás Hálózat igazgatója); Bartóki-Gönczy Balázs (médiajogász, NMHH); Fazekas Ildikó (Önszabályozó Reklám Testület); Gerényi Gábor (Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete); Nádori Péter (Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete). A panel moderátora: Koltay András (Médiatanács)

 5. Legeza Katalin (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Legeza Katalin előadása a H95 Bűvösvölgy médiaértés-oktató központról

  2013.10.01. 15:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 26. | A H95 Bűvösvölgy média animátora a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott interaktív oktatóműhelyt mutatta be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétévente megrendezett konferenciáján. A Budapesten, a II. kerületi Hűvösvölgyi út 95. alatt található villaépületben kialakított oktatóhelyre olyan pedagógusok hozhatják el osztályaikat, akik maguk is nyitottak az aktív részvételre, de családokat vagy a dolgozóik gyermekei számára programot kínáló cégeket is vár a központ, amelynek kialakítói dán és holland mintát is figyelembe vettek.

 6. Futó Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Futó Gábor a klasszifikációs ajánlás alkalmazásának tapasztalatairól

  2013.09.30. 16:36 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Médiafelügyeleti főosztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 26. | Az NMHH médiafelügyeleti főosztályának jogi munkatársa a Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredményekről és tapasztalatokról beszélt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétévente megrendezett konferenciáján.

 7. Fabiányi Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Fabiányi Gábor előadása a gyermekreklámokról

  2013.09.30. 15:19 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorfigyelő osztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 27. | A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műsorfigyelő munkatársa Reklámok a gyermeksávban címmel arról a vizsgálatról és az abból készült jelentésről beszélt, amelyben az NMHH a közszolgálati csatornák és a két nagy, országos kereskedelmi televízió kifejezetten gyermekbarát, a 6-os karikával, illetve a 12-es karikával ellátott műsorszámok környezetében adásba kerülő reklámok tartalomelemzését végezte el.

 8. László Kinga, Puhl Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: László Kinga és Puhl Gábor előadása

  2013.09.30. 14:56 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorelemző osztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 27. | A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság online kérdőív segítségével gyűjtött adatokat 2013 augusztusában és szeptemberében arról, hogy a szülők mit és mennyit tudnak gyermekeik tévénézési szokásairól. Az eredményeket a műsorelemző osztály két munkatársa ismertette.

 9. Baranyai Eszter (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Baranyai Eszter előadása a bűnügyi hírekről

  2013.09.30. 14:32 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorelemző osztály

  2013. szeptember 27., Balatonalmádi | Az NMHH műsorelemző osztályának munkatársa Bűncselekmények médiaképe 2012 legnézettebb hírműsoraiban címmel számolt be arról a komplex, feltáró tartalomelemzésről, amelyet a hatóság a közszolgálati egyes csatorna, valamint a két nagy kereskedelmi televízió híradóin végzett el a 2012-es esztendőben a Médiatanács megbízásából.

 10. Vass Ágnes, Balatonalmádi (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Vass Ágnes előadása a valóságshow-król

  2013.09.27. 09:09 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Az NMHH Médiatanácsának tagja filmbejátszásokkal illusztrált elemzést adott arról, hogy a médiahatóság által jogsértőnek ítélt valóságshow-adások valójában miért álvalóságot közvetítenek a fiatalabb korosztályok felé.

<< / 2 >>