Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Fotógalériáink

 1. Mecenatúra-díjátadó az Uránia Nemzeti Filmszínházban

  • Publikálva: 2015.05.20. 10:08 • Címke: Mecenatúra-pályázatok: Huszárik Zoltán (kisjátékfilmek, kisérleti filmek), Mecenatúra-pályázatok: Macskássy Gyula (animációs filmek), Mecenatúra-pályázatok: Ember Judit (dokumentumfilm), Mecenatúra-pályázatok: Kollányi Ágoston (ismeretterjesztő filmek), Mecenatúra-pályázatok: Fehér György (tévéfilm), Magyar Média Mecenatúra

  Az eseményen a Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait ismerték el. A díjakat Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, valamint Kollarik Tamás Médiatanács-tag adta át.

 2. Kvótafórum-galéria (120x80px)Újra megrendezte a Kvótafórumot az NMHH

  2015.05.18. 12:28 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A Médiatanács médiaszakmai eseményén mintegy 160 filmes és tévés szakember tájékozódhatott arról, hogyan teljesíthetik a médiaszolgáltatók kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

 3. 84-es galéria leadkép (120x80)Magyar Média Mecenatúra – a támogatási rendszer bemutatása és szakmai konzultáció

  2012.06.01. 09:32

  A Médiatanács a nem egész estés filmek gyártását és a médiaszolgáltatók működését szolgáló új támogatási rendszerét, a Magyar Média Mecenatúra programot az Uránia Kávézóban mutatta be 2012. május 22-én a filmes szakma képviselőinek.

 4. Tizennyolcmillió forintos bírság a TV2-nek az ÖsszeEsküvők című valóságshow miattTizennyolcmillió forintos bírság a TV2-nek az ÖsszeEsküvők című valóságshow miatt

  2012.03.29. 11:41 • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa, Kommunikációs igazgatóság

  A folyamatos monitorozás eredményei azt mutatták, hogy számos esetben sérültek a korhatári besorolás szabályai, illetve a műsorszámok közzétételének időpontjára vonatkozó előírások.

 5. lead.jpgTársadalmi egyeztetés a filmszakma képviselőivel

  2012.01.26. 13:57 • Forrás: Nemzeti Filmiroda, Biztonsági igazgatóság, Kommunikációs igazgatóság, Az NMHH főigazgatója

  A filmtörvény felhatalmazása alapján az NMHH elnöke rendeletben állapíthatja meg a mozgóképszakmai hatósági feladatokkal összefüggő egyes részletes szabályokat.

 6. lead.jpgA helyi rádiók támogatása elsőrendű feladat

  2011.12.01. 15:28 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Elnöki kabinet igazgatóság

  Virtuális „kispadként” otthonos, kényelmes módon teremtik meg annak lehetőségét, hogy a közönség tagjai a lakóhelyük eseményeiről közvetlenül értesüljenek.

 7. Melyek lesznek azok a sportesemények, amiről nem lehet lemaradni?Melyek lesznek azok a sportesemények, amiről nem lehet lemaradni?

  2011.09.15. 15:45 • Forrás: Hírközlési elnökhelyettes, Stratégiai Igazgatóság, Kommunikációs igazgatóság

  Az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelv ad lehetőséget a tagállamok számára arra, hogy biztosítsák a társadalom széles körének hozzáférését a jelentős eseményekről tudósító műsorszámokhoz.