Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Elvi jellegű határozatok archívuma

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a jogalkalmazói tevékenysége során nem csupán egyedi döntéseket hoz a felmerült vitatott kérdésekről, hanem - a műsorszolgáltatók jogkövető magatartásának elősegítése érdekében - tapasztalatait elvi jellegű határozatokban fogalmazza meg. Ezek az elvi jellegű határozatok rögzítik a Testület jogalkalmazói gyakorlatát, azt a jogértelmezést, amelyet az NMHH eljárása során követ. Az elvi jellegű határozatoknak közvetlen jogi konzekvenciája nincsen, ám iránymutatást adnak a műsorszolgáltatóknak a törvényes működés érdekében.

<< / 5 >>

Keresés a rovatban

-tól -ig